Monthly Archives

2 Articles

Kогато си обичаш работата – създаваш.

Posted by сем. Серафимови on
1
Categories

Работа без обич е мъчение  – за работещия и за самата работа. Но пък без знание –  планина от обич не помага. Не ще много, а колкото, когато и за което трябва!

Често казваме: той не е образован, но е добър практик. И някакси подценяваме онези необходими на този човек знания, които е получил “между другото” в разговор с по-знаещите,  с “надничане” в нужните книжки. И, че след дълбоко усвояване на дадена практика (технология), “случайно” идва нужното подобряване на един или друг детайл. Това българинът го умее далеч не по-зле от другоземеца, та бил той и …Велик. И не веднъж, не по случайност.

Един “мъничък” пример…

Актинидия – КИВИ – капризният дар.

Posted by сем. Серафимови on
2
Categories

Това дете на джунглите на североизточен Китай, тръгнало по света с помощта на новозеландските селекционери на “крилете” и с името на “птицата-нептица” киви е наистиина по детски примамливо, нежно и капризно – необичаен член на семейството овощия. Непривичен плод. Като всяко ново, непознато нещо, кивито буди известна несигурност в отношението на любителя-овощар /консуматор/ към него.  Заради външния вид на плода французите, например, го наричат “мишка”. Да, но много полезна, много вкусна!